Page 61 - לחיות עם חיות
P. 61
את "גורי" שלנו בדקו ומצאו שאין לו שום סימני מחלה‪.‬‬
‫קשה היה להסביר למה בדיוק התחשק לו לנשוך אותי‪.‬‬
‫אולי כעס על מישהו אחר והוציא את כעסו עלי‪ ,‬ואולי‬
‫סתם היה לו מצב רוח לא טוב באותו יום‪ ,‬כמו שקורה‬
‫לעתים גם לנו‪ .‬אך החברים כבר לא רצו להסתכן בעוד‬
‫נשיכה‪ ,‬והעבירו את גורי למשטרה‪ ,‬שישמש שם בתור‬
‫כלב משטרה‪ .‬ולי נשארו זיכרונות מכל הסיפור בצורת‬
‫בטן מחוררת וכואבת‪ ,‬סימן על הזרוע ובפה טעם מתוק‬

‫של סוכר‪-‬גביש‪.‬‬

‫מתכון של פעם‪...‬‬
‫כיצד היו מכינים גבינת ברינזה?‬

‫אחרי החליבה היו מכניסים את החלב לדוד‪-‬נחושת )שהכיל‬
‫שלושה כדים(‪ ,‬מחממים בעזרת פרימוס עד לחום של ‪30‬‬
‫מעלות ומוסיפים כמות קטנה של פפסין )חומר המסייע‬
‫לחלב להתקרש מהר יותר(‪.‬‬

‫כעבור שעה וחצי‪ ,‬כשהחלב כבר קרוש‪ ,‬מקררים אותו‬
‫ושופכים לסדינים‪ ,‬הפרושים בתוך ארגזים‪ .‬על הסדינים‬
‫שמים משקולות‪ ,‬לסחוט את הנוזלים מן החלב‪ .‬מתחת‬
‫למשקולות היו קרשים מסומנים באות "ת" שהיה הסימון של‬
‫תנובה‪ .‬כך‪ ,‬כאשר הגבינה הייתה מתקשה‪ ,‬נשאר עליה‬

‫הסימן "ת"‪.‬‬

‫אחרי לילה אחד הגבינה הייתה מוכנה‪ :‬אז נהיו חותכים‬
‫אותה לקוביות ושמים בכדים עם מי מלח‪ .‬מי המלח היו‬

‫מקשים את הגבינה עוד יותר וממליחים אותה‪.‬‬
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66