Page 7 - גזרי מידע
P. 7
גזרי מידע ספטמבר ‪∑ 2016‬‬

‫שהמודעות לתרבות שתיית היין מאוד עולה‪ .‬הצריכה פחות‪.‬‬ ‫והשייכות שלנו לכאן‪ ,‬למקום‪ ,‬למועצה וזה מאוד חשוב לנו‪ ,‬כמו‬ ‫‪‚‰‬ו„ל כן ˜ובע‬
‫ישראל צורכת כ‪ 5-‬ליטר לנפש‪ .‬צרפת ואיטליה צורכות ‪ 40‬ליטר‬ ‫שהיה חשוב לנו להקים את המפעל בתוך סביבה של כרמים שהם‬
‫גם שלנו‪ .‬לאורך כל הדרך נשמר הקשר עם המקום והאנשים‪.‬‬ ‫"אכן"‪ ,‬מחזק שמואל את הנאמר‪" ,‬מזה שלוש שנים אנחנו‬
‫לנפש ואפילו אנגליה וארה"ב צורכות ‪ 18‬ליטר לנפש"‪.‬‬ ‫מרכז המבקרים"‪ ,‬הוא מדגיש‪" ,‬אמנם קם במטרה להעלות ולה‪‬‬ ‫היקב הגדול ביותר בארץ‪ .‬אנחנו מהווים ‪ 25%‬מכלל ייצור היין‬
‫היין אינו מוגדר כשתייה חריפה‪ ,‬שגם כזאת מייצרים ביקבי‬ ‫גביר מכירות ואת תרבות היין בארץ‪ ,‬אבל גם לחזק את הקשר‬ ‫בארץ‪ ,‬מייצרים יותר מ‪ 15-‬מיליון בקבוקים בשנה‪ .‬מתוך זה ‪25%‬‬
‫ברקן‪ ,‬אלא כמשקה בפני עצמו‪ ,‬יין שולחני‪ ,‬שאיכויותיו הולכות‬ ‫למיקום שלנו‪ .‬לצורך העניין אנחנו מקימים בתוך מרכז המבקרים‬ ‫לייצוא‪ .‬אנחנו קולטים ביקב הכי הרבה ענבים בארץ‪ ,‬שמגיעים‬
‫ומשתבחות‪" .‬הזן המוביל ביין אדום‪ ,‬הוא קברנה סוביניון וביין‬ ‫סניף של זאפה‪ ,‬שנמצא כבר בתהליכי הקמה ומקווים שבמהלך‬ ‫מכל הארץ‪ ,‬ממצפה רמון בנגב ועד הר גודרים על גבול הלב‪‬‬
‫הלבן שרדונה‪ .‬אנחנו מייצרים תחת שני מותגים‪ ,‬ברקן וסגל‬ ‫נון‪ .‬חלק מהכרמים שלנו‪ .‬היום"‪ ,‬הוא מוסיף‪" ,‬אנחנו היקב הכי‬
‫ושני יינות הדגל העיליים שלנו‪ ,‬הם קברנה לא מסונן וסופרייר‪.‬‬ ‫‪ 2017‬יתחילו לרוץ פה מופעים מוסיקליים"‪.‬‬ ‫גדול בארץ ובמזרח התיכון בכלל‪ ,‬גם מבחינת הגודל הפיזי‪ ,‬גם‬
‫שוט של שתיה חריפה"‪ ,‬מסביר שמואל את ההבדל בין צריכת‬ ‫מבחינת החדשנות‪ .‬מעסיק חמישה ייננים‪ ,‬כ‪ 100-‬עובדים קבו‪‬‬
‫אלכוהול לבין שתיית יין‪" ,‬הוא מיידי ותיכף רוצים עוד אחד‪.‬‬ ‫‪‰‬יין ל‡ עול‪ ‰‬לו לר‡˘‬ ‫עים‪ ,‬מוכרים ב‪ 54-‬מדינות בעולם ומכסים את כל טווח המחירים‬

‫סביב כוס יין אפשר לשבת ולהתענג ערב שלם"‪.‬‬ ‫ככל שהיקב גדל ומתפתח‪ ,‬נשאר שמואל אותו חקלאי מנס‬ ‫והאיכויות‪ .‬מיינות של ‪ 15‬שקל ועד ‪ 250‬שקל לבקבוק"‪.‬‬
‫ציונה‪ ,‬שאמנם מאוד אוהב לשתות יין‪ ,‬אבל יותר מכל אוהב את‬
‫האדמה‪ ,‬את מגע הענבים על האשכול ואת סביבת ילדותו וחייו‪.‬‬ ‫מר‚י˘ בי˙‬
‫חם ולבבי‪ ,‬פשוט הליכות וגינונים‪" .‬כשאומרים יין הקונוטציה‬
‫היא ענבים‪ ,‬ענבים זה כרמים‪ .‬יין מוגדר כמוצר חקלאי"‪ ,‬מסביר‬ ‫"בהעברת המפעל לכאן"‪ ,‬אומר שמואל‪" ,‬היתה לנו עזרה גדולה‬
‫שמואל‪" ,‬יין הוא משקה שמוגדר כחלק מתרבות אוכל‪ ,‬להבדיל‬ ‫מראש המועצה ושיתוף פעולה מצויין עם בעלי התפקידים‬
‫מתרבות בילוי‪ ,‬או כחלק ממנהגי דת‪ .‬היום יודעים גם ששתיית‬ ‫הבכירים במועצה‪ .‬זה מאוד משמעותי ולא מובן מאליו ואנחנו‬
‫יין בכמות סבירה‪ ,‬תורמת לבריאות‪ .‬אנחנו משקיעים הרבה‬ ‫מאוד מעריכים את זה‪ .‬ההשתתפות שלנו בפסטיבל למשל"‪ ,‬הוא‬
‫בפרסום ושיווק‪ ,‬בהדרכה‪ ,‬במרכז מבקרים‪ .‬אז כן‪ ,‬אפשר לומר‬ ‫אומר‪" ,‬שיש לה עלות לא קטנה מבחינתנו‪ ,‬היא חלק מהנוכחות‬

‫גלריה‪ | 08-9153163 :‬אלי‪ | 050-6675444 :‬רחל‪052-2299015 :‬‬

‫קיבוץ גזר ‪ 5 /‬דקות ממשרדי מועצה אזורית גזר | בימים א'‪-‬ה' בין השעות‪ ,8:00-18:00 :‬יום ו' ‪8:00-14:00‬‬

‫במהלך השבוע ניתן לתאם מראש פגישה פרטית עם נציג‪ .‬שעות גמישות‬
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12