Page 9 - מגידון - נובמבר 2016
P. 9
‫ביישובים‬

‫צעדת מגידו ה ‪2 -‬‬

‫זו השנה השנייה שבמסגרת "עושים ספורט בקיבוץ מגידו" יוצאים לצעדה לזכר שחר שטיינר ז"ל‬
‫אשר נפל בפעילות מבצעית בעוטף עזה בשנת ‪2005‬‬

‫הצועדים הרבים נפגשו בשבת בבוקר ולאחר טקס קצר לזכר שחר יצאו לצעדה‪.‬‬
‫בנופיו הקסומים של יער מגידו צעדו הורים וילדים‪ ,‬תינוקות במנשאים‪ ,‬ותיקי הקהילה וכמובן בני משפחה וחברים‪.‬‬

‫באמצע המסלול עצרו המשתתפים הרבים להפסקה של פיקניק משותף‪ ,‬שתיה חמה וכיבוד‪.‬‬
‫זהו האירוע האחרון של "עושים ספורט בקיבוץ מגידו" לשנה זו‪ ,‬במהלכה הוביל צוות הספורט של הקהילה אירועי‬
‫ספורט קהילתיים שכללו ניווטים‪ ,‬משחה‪ ,‬טורנירי קט‪-‬רגל וקט‪-‬סל‪ ,‬טריאתלון‪ ,‬ריצות לילה חורפיות‪ ,‬אירוח ריצת הלילה‬

‫של המועצה ועוד‪ .‬בסיום הצעדה נפגשו שוב כל הצועדים לקפה ועוגה והפתעות לילדים‪.‬‬
‫הצוות כבר עובד על אירועי הספורט לשנת ‪ ,2017‬ולא לשכוח ש‪"-‬עושים ספורט בקיבוץ מגידו – גם בחורף"‬

‫קיבוץ הזורע לא מוותר על המורשת‬

‫הקדמה‪ :‬חדר האוכל בהזורע הוא אתר פעיל מאד‪ .‬מוגשות בו ארוחות בוקר וצהריים במשך השבוע‪ ,‬ארוחות ערב פעמיים בשבוע (שלישי ושישי)‪ ,‬ובראנץ' בשבת לפני הצהרים‪.‬‬
‫לחדר האוכל מנהל ענף נמרץ ומקורי‪ ,‬וצוות עובדים מקצועי ביותר‪ .‬האוכל מצוין‪ ,‬לדעתם‬
‫של רוב הסועדים‪.‬‬
‫לפני זמן מה הגיעה למנהל ענף המזון‪ ,‬פניה מיוחדת‪ .‬עמוס גיתאי‪ ,‬אדריכל ויוצר סרטים‪,‬‬
‫(שאביו אדר' מוניו גיתאי תכנן חלק ממוזיאון וילפריד ישראל‪ ,‬יחד עם אדר' אל מנספלד)‪,‬‬
‫ביקש לרכוש את כל הכסאות והשולחנות שבחדר האוכל‪ .‬מנהל ענף המזון קפץ‬
‫בשמחה על ההצעה‪ ,‬במחשבה שזו ההזדמנות להחליף את הריהוט הישן והכבד‪ ,‬שמצבו‬
‫הפיזי זועק לשיפוץ‪ ,‬בריהוט עדכני‪ ,‬קל לתפעול וניקוי‪ ,‬עליז‪ ,‬מודולרי וכו'‪ ,‬ללא הוצאה‬
‫מתקציב הקהילה‪.‬‬
‫הענין הובא לדיון באסיפת הקיבוץ‪ ,‬שם יצאו לקרב‪ ,‬שומרי המורשת והנוסטלגיה‪.‬‬
‫הכסאות והשולחנות יוצרו בתעשיית רהיטי הזורע ז"ל במאה הקודמת‪ ,‬בסגנון הסקנדינבי‪,‬‬
‫שהיה מקובל בזמנו בארץ ובעולם (והיה אחד מסימני ההיכר בחדרי האוכל ברוב הקיבוצים‬
‫ברחבי הארץ) והיום מבוקש מאד כ"וינטג'"‪.‬‬
‫המתנגדים למכירה דיברו על ערכים אסתטיים‪ ,‬גאווה מקומית ולוקל פטריוטיזם‪ ,‬ומתוך‬
‫הראייה ההיסטורית‪ ,‬שחשוב לשמר את היצירה האיכותית של מפעל רהיטי הזורע‪ ,‬שחדל‬
‫להתקיים‪ ,‬וגם מתוך ההבנה שיש לריהוט הזה ערך עיצובי (וינטג')‪.‬‬

‫המצדדים במכירה והחלפת הריהוט טענו‪ ,‬שלא צריך לבלבל בין מטרות מוזיאליות‪ ,‬לחיים עצמם‪ .‬אפשר לשמר כאן סט אחד למען ההיסטוריה והגאווה המקומית‪ ,‬ומתוך כבוד לערכים‬
‫העיצוביים‪ ,‬אבל אסור להחמיץ את ההזדמנות לשיפור ברמת הנוחיות והאסתטיקה בחדר האוכל‪ .‬אבל הנוסטלגיה והנאמנות למוצר המקומי ניצחו‪ .‬בהצבעה שנערכה בקלפי‪,‬‬
‫זכו המתנגדים למכירה ברוב של ‪ 58.5%‬ואנשי הזורע ממשיכים לאכול את ארוחותיהם על אותם הכסאות וסביב אותם השולחנות כמימים ימימה‪.‬‬

‫יוצאים למסוק זיתים‪ ,‬חוזרים הביתה עם שמן‬

‫עשרות משפחות יוצאות מידי יום שישי בעונת המסיק אל מטעי קיבוץ דליה‪ ,‬לחוויה חברתית חביבה וחוזרות הביתה עם שמן זית משובח‬

‫את הפרוייקט מארגן אלעד גונן‪ ,‬בן הקיבוץ‪ ,‬שאביו‪ ,‬דורון גונן הוא מנהל המטע‪.‬‬
‫"עצי הזית"‪ ,‬מסביר אלעד‪" ,‬הם בעצם פתרון לאדמה שאי אפשר לגדל עליה אבוקדו‬

‫ומקדמיה וכך יש מספר חלקות זיתים קטנות‪ ,‬בעיקר לשימוש עצמי במטעי‬
‫הקיבוץ‪ .‬לפני שנתיים‪ ,‬חברתי אל כמה חבר'ה שהיו מוסקים מידי פעם עצים שמש‬
‫פוזרים בקיבוץ‪ ,‬כדי לייצר שמן‪ .‬נוצרה קבוצה של אנשים‪ ,‬כשמגיעה עונת המסיק‪,‬‬
‫אנחנו מתארגנים משפחות משפחות‪ ,‬האנשים נרשמים אצלי בקבוצות ווטס'אפ‬
‫ובאים למסוק‪ .‬המסיק נמשך על פני שלושה ימי שישי ופעם אחת בשבת‪ .‬כל המש‬
‫סיק נעשה באופן ידני‪ .‬זו עבודה בהחלט קשה‪ ,‬אנשים יוצאים מותשים פיזית מסוף‬
‫שבוע כזה‪ ,‬אבל עם סיפוק מאוד גדול והנאה עצומה‪ .‬אנחנו מביאים מצרכים ועוש‬
‫שים ארוחת בוקר משותפת‪ .‬זה אירוע חברתי מאוד נחמד‪ ,‬שמפגיש אנשים שלא‬

‫נפגשים ביום יום‪ .‬חוויה חברתית כיפית וחשובה‪.‬‬
‫היבול שנמסק ביום שישי"‪ ,‬מדווח אלעד‪" ,‬מובל במוצאי שבת לבית בד במושב‬
‫רם און‪ .‬שם מייצרים עבורנו את השמן‪ ,‬שאנחנו מחלקים בין המוסקים לבין ענף‬
‫המטעים‪ .‬לפי רישומי העבודה שאני עורך‪ ,‬אני מחלק למוסקים את השמן בהתאם‬
‫לשעות שעבדו‪ .‬הזיתים שלנו הם זן ברנע שמיועד לשמן‪ .‬היבול השנה היה משהו‬

‫משהו ובהתאם גם כמויות השמן‪.‬‬
‫הרבה אנשים שלא ידעו על המבצע הצטערו מאוד וביקשו להצטרף בשנה הבאה"‪,‬‬

‫מספר אלעד‪" ,‬שרק ימשיך כך"‪.‬‬

‫צילום‪ :‬רן פרץ‬

‫מגידון | נובמבר ‪9 2016‬‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14