Page 10 - מגידון - ספטמבר 2015
P. 10
‫ביישובים‬

‫מאת‪ :‬קרני עם‪-‬עד (באדיבות עיתון "הקיבוץ")אם לא ננסה‪ ,‬איך נדע?‬
‫יזמות קולינרית קיבוצית‪ :‬הבוריטו של בוניטו‬

‫עורכת דין‪ ,‬הייטקיס ובן דוד שחזר בדיוק בזמן מהמזרח להצטרף למיזם‪ :‬בני משפחת חכים מקיבוץ רמת השופט לקחו הימור עסקי‪-‬קולינרי‬
‫ופתחו מסעדה מקסיקנית ביקנעם‬

‫בוניטו‪ ,‬בספרדית‪ ,‬משמעו יפה‪ ,‬או טוב‪ ,‬ובוריטו הוא מאכל מקסיקני‪ ,‬שמורכב בדרך כלל מטורטייה אפויה מקמח תירס‬
‫וממולאת בבשר‪ ,‬ויש גם גרסאות צמחוניות‪.‬‬

‫השילוב בין הבוריטו לבוניטו‪ ,‬בתוספת ירקות אורגניים ונאצ'וס מתפצחים‪ ,‬בא לידי ביטוי חמים וטעים בבוניטו ‪ -‬מס־‬
‫עדה מקסיקנית חדשה שנפתחה לאחרונה באזור התעשייה הישן של יקנעם‪ ,‬שם עובדים וסועדים בצהרי היום אנשי‬

‫הייטק רבים‪.‬‬
‫מאחורי המסעדה‪ ,‬המתהדרת בסלוגן "צוות שאוהב אוכל ואנשים" ‪ -‬עומדים‪ ,‬מבשלים‪ ,‬מגישים ומנקים שלושה‬
‫צאצאים לשבט חכים מקיבוץ רמת השופט‪ :‬יעל חכים (‪ ,)29‬עורכת דין במקצועה‪ ,‬אחיה ‪ -‬ליאור חכים (‪ ,)31‬לשעבר‬

‫איש הייטק‪ ,‬ובן דודם ‪ -‬דן חכים (‪ ,)24‬ששב מטיוליו במזרח כדי לסייע במיזם המשפחתי‪.‬‬
‫בשלב זה מגישה המסעדה ארוחות צהריים במקום או שמגיעות במשלוחים למשרדים הסמוכים‪ .‬לטובת חברי הקיבו־‬
‫צים ותושבי הסביבה‪ ,‬ששמעו וחשקו גם הם במאכלים המקסיקניים‪ ,‬פתוחה המסעדה גם בימי חמישי בשעות הערב‪.‬‬
‫האוכל המקסיקני החרפרף נחשב לטרנד מתפתח‪ .‬גם השלושה לבית חכים נשבו בקסם האקזוטי של תבשילי הקדירה‬

‫והטורטיות הממולאות‪ ,‬בעת שהייתם בארצות הברית‪.‬‬
‫"הרעיון שלנו דומה לזה של רשת המסעדות המקסיקניות 'צ'יפוטלה'‪ ,‬שעובדת יפה בארצות הברית"‪ ,‬מסבירה יעל‬
‫חכים‪" ,‬השם לקוח מרוטב חריף שנקרא כך‪ ,‬והמצחיק הוא שדווקא אותו לא מגישים אצלם‪ ,‬ואצלנו כן‪ .‬העיקרון הוא‬
‫שאתה נכנס למסעדה‪ ,‬עומד מול פס הגשה עם תבשילים חמים כמו אורז וצ'ילי‪ ,‬ולזה מוסיפים לך סלטים על פי רצונך‪.‬‬

‫אתה מתיישב במקום כדי לאכול‪ ,‬או לוקח אתך"‪.‬‬

‫איך מגיעה עורכת דין מדופלמת לעסקי האוכל המקסיקני?‬
‫"במקצועי אני עורכת דין‪ ,‬שכעת מסיימת לימודים לתואר שני במשפטים בתחום המשפט הציבורי‪ ,‬לאחר שעשיתי תואר ראשון במשפטים וכלכלה"‪ ,‬מפרטת יעל‪" ,‬מעולם לא רציתי‬
‫לעבוד בתחום‪ ,‬אבל זה חשוב ותורם לכל עיסוק‪ ,‬גם אם הוא קשור למסעדנות‪ .‬למדתי באוניברסיטת חיפה‪ ,‬עשיתי התמחות במשרד ירושלמי והיתה לי גם תקופה קצרה של השלמת‬

‫התואר השני בשיקגו‪ .‬לפני כשנה‪ ,‬אחרי שבע שנות גלות‪ ,‬חזרתי לרמת השופט"‪.‬‬
‫ליאור חכים עבד במספר חברות הייטק תל אביביות‪ ,‬לפני שחזר גם הוא לקיבוצו‪ .‬הוא הכיר את עסקי המזון מהצד השני‪ ,‬זה של סועד‬
‫במתחמים קולינריים המיועדים לאנשי הייטק ויחד עם יעל הימר על פתיחת מסעדה מקסיקנית קטנה ומדליקה‪ .‬דן חכים חזר באותו זמן‬

‫מהטיול הגדול שלאחר הצבא‪ ,‬וגם הוא סופח למיזם‪.‬‬

‫מסעדה בישראל זה עסק מסוכן‪ ,‬קצר‪-‬טווח בדרך כלל‪ .‬מאיפה‬
‫האומץ?‬

‫"אכן מדובר בעסק מאוד מסוכן‪ ,‬אבל אם לא ננסה‪ ,‬אז איך נדע?‬
‫בינתיים זה הולך יופי‪ ,‬ונקווה‪ ,‬טפו טפו‪ ,‬שכך גם יימשך‪ .‬מה שמיוחד‬
‫במסעדה שלנו‪ ,‬בניגוד למקסיקניות דומות‪ ,‬הוא‪ ,‬שהיא מגישה גם‬
‫אוכל טבעוני‪ .‬ליאור הוא בכלל צמחוני‪ ,‬שלא אוכל 'צ'ילי קון קרנה'‪,‬‬
‫(מאכל מקסיקני של שעועית עם בשר) ויש לנו הרבה חברים שעברו‬
‫לטבעונות‪ .‬אז אפשר לקחת מנה ללא בשר ובלי תוספת של שמנת‬
‫חמוצה‪ ,‬ואז הכל טבעוני‪ .‬עוד משהו שהתאמנו לטעם הישראלי ‪ -‬האוכל לא מבושל עם תיבלון חריף‪ ,‬אם כי יש‬
‫רטבים חריפים בצד‪ ,‬וגם כוסברה לא מתערבבת אצלנו באוכל‪ ,‬אלא מוגשת בצד‪ ,‬על פי בקשה"‪.‬‬

‫גם חברי הקיבוצים באזור נדלקו על בוניטו?‬
‫"חברי קיבוצים מגיעים בעיקר בערבי חמישי‪ ,‬והתגובות מאוד טובות‪ .‬כמו שאמרנו ‪ -‬מאוד בוניטו פה"‪.‬‬

‫כתובת המסעדה‪ :‬רח' התעשייה ‪ ,1‬יקנעם עילית (בצד ימין לפני הכיכר) | טלפון‪04-6602048 :‬‬
‫שעות פעילות‪ :‬א‪-‬ד ‪ | 14:30-11:30‬ה ‪22:00-11:30‬‬

‫חגיגת קיץ בעין העמק‬

‫מאות ילדים והורים נהנו משני ימים של כיף וחוויה‪ ,‬שארגן במהלך חודשי‬
‫הקיץ הוועד המקומי בראשות איציק יעקב‪ ,‬ביחד עם חברי ועדת התרבות‬

‫ביישוב‪.‬‬
‫מתנפחים רטובים‪ ,‬לונה פארק‪ ,‬מגלשות ומתקני שעשועים עמדו לרשות‬

‫התושבים‪ ,‬ששמחו להפיג את החום הגדול ונהנו מכל רגע‪.‬‬
‫האירועים התקיימו הודות לסיוע ראש המועצה‪ ,‬איציק חולבסקי‪.‬‬

‫‪ 10‬מגידון | ספטמבר ‪2015‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15