Page 7 - מגידון - מאי 2015
P. 7
‫גם בשר גם כשר‪ ,‬גם טוב‬

‫טנדוקה – מסעדת בשרים כשרה‬

‫במרכז יקנעם מושבה‪ ,‬באווירה כפרית ואותנטית‪ ,‬הקימו עדי כהן‪ ,‬שף וקונדיטור‪ ,‬תושב עמק יזרעאל‬
‫ואסף קורן‪ ,‬מקיבוץ אלונים‪ ,‬מסעדת בשרים משובחת‪.‬‬

‫"הקמנו את המסעדה ב‪ ,"2005‬מספר עדי‪" ,‬היה לנו קייטרינג מאוד גדול ברמות מנשה ורצינו‬
‫מסעדה שתהיה מסעדת הבית של הקייטרינג‪ .‬עם הזמן הפך המקום לדבר העיקרי ‪ -‬מסעדת‬
‫טנדוקה‪ .‬זו מסעדת בשרים כפרית‪ ,‬כשרה‪ .‬הייחוד שלה"‪ ,‬מדגיש עדי‪" ,‬הוא בעיקר עניין הכשרות‪ ,‬כי‬
‫יש מעט מאוד מסעדות בשרים איכותיות כאלה‪ ,‬שהן כשרות‪ .‬ועוד מיוחד למקום‪ ,‬זו אפשרות לערוך‬
‫אירועים קטנים‪ ,‬עד ‪ 100‬איש‪ ,‬יש במקום אגפים פרטיים ואולם קטן בחצר‪ ,‬שמכיל עד ‪ 40‬איש‪ .‬ועם‬
‫כל זה נשמרת אווירת המושבה‪ ,‬במקום מאוד שקט ובמחירים סבירים‪ .‬מאוד חשוב לנו"‪ ,‬מוסיף עדי‪,‬‬
‫להעסיק מלצרים ואנשי שירות מהאזור‪ .‬מקצוע המסעדנות הוא מאוד קשה"‪ ,‬מסכם עדי‪" ,‬אבל זה‬

‫כיף שבעבודה כל כך קשה יש תוצאות טובות"‪.‬‬
‫טנדוקה שכבר הספיקה להוציא לעצמה שם‪ ,‬מארחת קבוצות מטיילים‪ ,‬מדריכי טיולים‪ ,‬אנשי הייטיק‬

‫רבים מפארק התעשייה הסמוך וכמובן סועדים מזדמנים‪.‬‬
‫שעות פתיחה‪ :‬יום ראשון עד חמישי ‪ | 22:00 – 12:00‬יום שישי עד כניסת שבת‬

‫כדאי להזמין מקום מראש‪052-661-9298 :‬‬

‫ביתי‪ ,‬טרי‪ ,‬קרוב לבית‬

‫רוויתא – מדרך עוז‬

‫חדש חדש‪ ,‬לאחרונה‪ ,‬פתחו שי ורוית במדרך עוז‪ ,‬את המקום עליו חלמו‪" .‬שש שנים אני עובדת‬
‫בפסטיבלים עם דוכני קרפים‪ ,‬מלווח וג'חנון"‪ ,‬מספרת רוית‪" ,‬והרבה זמן שאני רוצה לפתוח מקום‬
‫כזה‪ ,‬שאני אוהבת‪ ,‬קרוב לבית‪ .‬תמיד אמרתי שעד גיל ‪ 40‬אם אני לא מקימה את העסק‪ ,‬הוא כבר‬

‫לא יקום‪ .‬רציתי לעשות משהו פסטורלי‪ ,‬קרוב לבית"‪.‬‬
‫שי‪ ,‬שעדיין עובד על החלק החיצוני של המסעדה‪ ,‬מוסיף‪" ,‬היא הלחיצה את כולם והצליחה"‪.‬‬
‫רויתא היא מסעדה כשרה ובתפריט פסטות‪ ,‬שקשוקות‪ ,‬רביולי‪ ,‬פשטידות‪ ,‬פילה סלמון ועוד‪.‬‬

‫שי משמש כטבח‪ ,‬רוית מנהלת ואחותו של שי עוזרת בכל‪.‬‬
‫"זו השקעה גדולה"‪ ,‬אומר שי‪" ,‬אנחנו עושים את הדברים הכי טוב‪ .‬יש לנו ליווי של שני שפים‬
‫והטאצ' הסופי שלנו‪ .‬את המקום עיצבו בטוב טעם מרשים‪ ,‬מירב אור ויעל פרי מרמות מנשה‪.‬‬
‫אנחנו מעסיקים עובדים רבים מהמושב ועושים בדיוק מה שרצינו‪ ,‬אוכל טוב‪ ,‬במקום מקסים‪,‬‬

‫קרוב לבית"‪.‬‬
‫ניתן לערוך אירועים משפחתיים (בהזמנה מראש)‪ ,‬להזמין משלוח הביתה‪.‬‬

‫בהמשך מתכננים ערבים של סטנדאפיסטים ושירה בציבור‬
‫שעות פתיחה‪ :‬ימים ראשון עד חמישי ‪ | 22:30 – 10:00‬יום שישי ‪15:00 - 10:00‬‬

‫מוצ”ש חצי שעה אחרי צאת שבת‬
‫טלפון‪053 -9366145 :‬‬

‫עם מגמת הצמחונות והטבעונות‬

‫איילת גפנים‬

‫איילת שפרירי מכירה היטב את המטבח‪ .‬שנים רבות ניהלה קייטרינג בשם איילת גפנים בטבעון‪.‬‬
‫"תמיד היה לי חלום שיהיה לי בית קטן‪ ,‬עם נחל קטן‪ ,‬פרה‪ ,‬כבשה‪ ,‬תרנגולת וסוס ומסעדה קטנה"‪ ,‬היא מספרת‪.‬‬

‫לאחרונה עברה לגור בבית לחם הגלילית‪ ,‬חגגה ‪ 50‬והחליטה שזה הזמן לשינוי‪ .‬היום ביקנעם מושבה‪ ,‬במקום‬
‫שאנשי האזור זוכרים כמקום של מורגן‪ ,‬דיר כבשים בסמוך‪ ,‬גינת תבלינים מסביב‪ ,‬החלום של איילת חי וקיים‪,‬‬
‫וטעים להפליא‪" .‬הגעתי לפה לפני כשנה וחצי"‪ ,‬היא מספרת‪" ,‬המקום עמד ריק וממסעדה בשרית שהיתה פה‬
‫בעבר‪ ,‬הפכנו למסעדה צמחונית‪-‬חלבית כשרה‪ .‬אני מאז ומתמיד עובדת מאוד קשה‪ .‬החלטתי שאני בונה לעצמי‬
‫משהו שיאפשר לי גם לחיות וליהנות ולראות דברים אחרים וגם להיות במצב שאני יכולה לתת ולשרת מכל הלב"‪.‬‬

‫אז מכל הלב‪ ,‬במסעדה כשרה למהדרין‪ ,‬מעוצבת ממש כמו בפרובאנס‪ ,‬מגישה איילת ארוחות בראנץ'‬
‫(בוקר‪-‬צהריים)‪ ,‬עם מנות קבועות‪ ,‬קטנות ומיוחדות מאוד‪ ,‬מותאמות לקו המתפתח של צמחונות וטבעונות‪.‬‬

‫"צריך לבוא עם ראש פתוח"‪ ,‬אומרת איילת‪" ,‬לנסות שילובים ומראות אחרים‪ ,‬שלא רגילים להם"‪.‬‬
‫בנוסף נערכות במקום סדנאות בישול ופעם בשבוע‪ ,‬בימי חמישי‪ ,‬ארוחת ערב עם תוכן מיוחד – הרצאה‪ ,‬שירה וכו'‪.‬‬

‫שעות פתיחה‪ :‬יום שני עד שישי ‪ | 14:00 – 09:00‬במשך השבוע אפשר לבוא ספונטנית‪.‬‬
‫ביום שישי כדאי להתקשר קודם‪052-8134105/3 :‬‬

‫מגידון | מאי ‪7 2015‬‬
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12