Page 6 - מגידון - מאי 2015
P. 6
‫מוזמנים לשולחן‬

‫לאט לאט‪ ,‬פה ושם‪ ,‬קמים להם מקומות אוכל ברחבי המועצה ויחד עם התיירות המתעוררת‪ ,‬העסקים הקטנים ביישובים‪,‬‬
‫האמנים הרבים על הגלריות והסטודיו'ס שלהם‪ ,‬מצטרפים אל ההיצע של בילוי ופנאי באזור‪.‬‬

‫נא להכיר – בתיאבון!‬

‫נפגשים לקפה‬

‫אייה על כוס קפה‬

‫אצל איילת לביא‪ ,‬בחצר ביתה ביקנעם מושבה‪ ,‬באווירה ביתית נעימה‪ ,‬אפשר להיפגש לכוס קפה עם תוספת‪.‬‬
‫"אייה (בסגול – קיצור של איילת) על כוס קפה"‪" .‬את הרעיון לעגלת קפה זרעה בראשי חברה מכפר ויתקין‪ , ,‬לפני‬

‫שנים"‪ ,‬מספרת איילת‪ ,‬בת המושבה‪" ,‬והוא גדל והפך לחלום‪ .‬ידעתי שיום אחד אממש אותו"‪.‬‬
‫בינתיים עבדה איילת שנים ארוכות בהייטק‪ ,‬כאשת משאבי אנוש‪ ,‬עד שבגיל ‪ ,42‬הגיע יומו של החלום‪" .‬הקונספט‬
‫הוא קפה קטן‪ ,‬אינטימי‪ ,‬אישי"‪ ,‬מספרת איילת‪",‬יש לי הרבה לקוחות קבועים‪ ,‬שכשהם יוצאים מהאוטו אני כבר‬
‫מכינה להם מה שהם אוהבים‪ .‬מהר מאוד הפך המקום ל'קפה של המושבה'‪ .‬מצד אחד באים אנשים לפגישות‪,‬‬
‫אפילו עסקיות‪ .‬מצד שני‪ ,‬מאחר שכולם מכירים אותי והקפה נמצא בחצר הבית‪ ,‬אנשים מרגישים מאוד בנוח‬

‫ובאים גם סתם לכוס קפה‪ ,‬אמהות עם תינוקות נפגשות פה‪ ,‬כך שהן יכולות להעביר כמה שעות ביחד‪,‬‬
‫כשהתינוקות על הדשא‪ ,‬או ישנים סביבן בעגלות‪ ,‬ממש משפחתון מקומי"‪ ,‬היא צוחקת‪" ,‬וכבר התחילו לבוא גם‬

‫אנשים מיישובים אחרים"‪ .‬התפריט כולל משקאות חמים וקרים‪ ,‬מאפים שונים‪ ,‬כריכים משובחים‪ ,‬וסלטים‬
‫ולקראת הקיץ העשירה איילת את התפריט בקרטיבים ביתיים ועוד ואף הציבה במקום שמשיות‪.‬‬
‫שעות פתיחה‪ :‬ימים שני עד חמישי – ‪13:00 – 07:15‬‬
‫יום שישי – ‪ | 14:00 – 07:15‬שבת ‪ -‬פתוח ומוגש גם ג'חנון‪ ,‬עד שנגמר הסיר‪.‬‬

‫פיצה בקיבוץ‬

‫גליס בקיבוץ מגידו‬

‫רמי מור‪ ,46 ,‬חבר קיבוץ מגידו‪ ,‬נשוי ‪ 3 +‬היה שנים איש צבא קבע‪ .‬את החבר'ה מהקיבוץ‪,‬‬
‫מסתבר‪ ,‬פגש כל השנים בעיקר בבריכה‪" .‬יושבים בבריכה‪ .‬כולם מפטפטים וכל הזמן אומרים כמה‬
‫חסר פה קפה"‪ ,‬הוא מספר‪" ,‬כל הזמן אמרתי כשאני אשתחרר‪ ,‬אצא לפנסייה‪ ,‬אני אעשה את זה"‪.‬‬

‫והוא עשה‪.‬‬
‫"יחד עם שותף מההרחבה‪ ,‬שגם לבת שלו וגם לבת שלי קוראים גלי‪ ,‬נהיינו "גליס"‪ .‬החלטנו לעשות‬

‫את זה כמו שצריך‪ ,‬והכנו תוכנית עסקית‪ .‬ההמלצה היתה לעשות את זה מחוץ לקיבוץ‪,‬‬
‫כדי שיחזיק את עצמו‪ .‬אני סרבתי לצאת מהקיבוץ‪ ,‬כי מבחינתי זה היה הרעיון‪ .‬חשוב לציין שהמועצה‬

‫תומכת‪ ,‬מעודדת ומסייעת בהסדרה עסקית‪ .‬בשיווק‪ ,‬בקידום"‪.‬‬
‫השניים לקחו מבנה ישן‪ ,‬שיפצו והתאימו והפכו אותו לפנינה איטלקית נפוליטנית‪ ,‬הכל תחת המיתוג‬
‫של יסמין גנזי‪ ,‬בת וחברת הקיבוץ‪" .‬להפתעתי ושמחתי"‪ ,‬אומר רמי ‪ ,‬שבינתיים נשאר הבעלים היחיד‬
‫של המקום‪" ,‬למרות אזהרות של היועץ העיסקי‪ ,‬האנשים פה מאוד מפרגנים‪ .‬לפעמים באים לשבת‬
‫פה‪ ,‬לפעמים עוברים ולוקחים מוכן הביתה‪ .‬אנחנו אפילו עושים משלוחים‪ ,‬אמנם ליישובי העמק‬

‫בלבד‪.‬‬
‫אנחנו לא מתפשרים על איכות וטעם‪ ,‬הכל מאוד מקצועי‪ .‬פיצה רומא עשתה לנו הדרכה‪ .‬לקחנו ייעוץ‬

‫קולינרי‪ ,‬שבנה לנו תפריט‪ ,‬בנה לנו מנות‪ .‬אני מעסיק חבר'ה צעירים מפה‪ ,‬זה תענוג‪ .‬זה חלום‬
‫שהתגשם‪ .‬זה בבית‪ ,‬נהיה מין מרכז חברתי ואפילו באירועים של הקיבוץ אנחנו מוציאים עגלה‬

‫מיוחדת‪ ,‬עם פס ייצור"‪.‬‬
‫שעות פתיחה‪:‬‬

‫יום ראשון עד חמישי ‪ | 22:00 – 16:00 -‬יום שישי ‪ | 10:00-16:00‬מוצ"ש מצאת השבת עד ‪22:00‬‬

‫‪ 6‬מגידון | מאי ‪2015‬‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11