ת.ד.90001 עפולה
טל: 04-9598444
פקס: 04-9598400
צרו קשר לדף הבית הוסף למעדפים
מגידו

 13/10/09

גם שר החקלאות מצטרף להתנגדות שרים בממשלה להקמת נתב"ג 2 בעמק יזרעאל

 

לאחר שהביע שר התשתיות, השר עוזי לנדאו, את התנגדותו להקמת שדה תעופה בינלאומי בעמק יזרעאל, הביע שר החקלאות, השר שלום שמחון, את דעתו בנושא זה.

 

משרד החקלאות פירסם בימים האחרונים נייר עמדה בנושא הקמת נתב"ג 2 בעמק יזרעאל,  בו טען כי הקמת שדה התעופה עלולה לפגוע קשות בלב ההתיישבות החקלאית בעמק יזרעאל.

 

בנוסף, תוקף משרד החקלאות בנייר העמדה, את השיקולים שהנחו את ועדת בודינגר (הועדה אשר המליצה על הקמת שדה תעופה בינלאומי במגידו ואשר את המלצותיה אישרה הממשלה) לפסול את שדה התעופה נבטים בנגב כשדה משלים לנתב"ג, על רקע ריחוקו ממרכז הארץ והעדר תשתית תחבורתית מתאימה. במסמך טוען השר כי "דווקא השיקולים שהיו מעודדים פיתוח פריפריאלי נחוץ ונכון - עמדו בפני הועדה כנגד חלופת נבטים".

 

בהתייחסותו לחלופה בעמק יזרעאל כתב השר כי "מעיון בדו"ח ועדת בודינגר לא נראה כי נעשתה בו בחינה מעמיקה של החלופות האפשריות. לא נשמעו ולא נשקלו עמדות התושבים, לא הוצגו נתונים סביבתיים ולא נעשתה בחינה יסודית של הצורך בהקמת שדה תעופה במיקום זה".

 

עוד ניתן למצוא בנייר העמדה באריכות פירוט מלא של סיבות ההתנגדות של משרד החקלאות להקמת נמל התעופה בעמק יזרעאל. בין השאר מתייחס השר לנושא הרס העמק באופן הבא: "עתיד שדה תעופה, כה מרכזי, להוות עוגן לפיתוח אזורי עורף למתן שירותים ולפיתוח אורבאני מסיבי, מה שיגרם לאיבוד מוחלט של ציביונו של העמק כאזור חקלאי פתוח ורצוף".

 

בסיום נייר עמדת משרד החקלאות, נכתב כי החלופה הראויה להקמת השדה היא בנגב – בנבטים או בציקלג.

 

ממטה המאבק כנגד הקמת נתב"ג 2 בעמק יזרעאל, נמסר כי אין בכוונת המטה להרפות מהמשך המאבק וכי רק לאחר שתתקבל הצהרה בכתב מראש הממשלה או משר התחבורה על ביטול תכניות הקמת השדה בעמק – ניתן יהיה לחזור לחיי השלווה בעמק יזרעאל.

 

עוד נמסר מהמטה כי עדיין מקווים ומצפים כי השר להגנת הסביבה, השר גלעד ארדן, ייצא חוצץ כנגד החלטת הממשלה וישמור על העמק, על הריאה הירוקה והשטחים הפתוחים. "כפי שארדן יצא באומץ נגד החלטת הממשלה להקמת תחנת הכח הפחמית, כך ייצא כנגד החלטת הממשלה להפוך עמק של חלום לעמק של בטון".

 

נייר העמדה המלא של משרד החקלאות
סיכום הישיבה בעניין בהשתתפות שר החקלאות